Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Przenoszenie przez portal.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam gildie na serwerze i zrobilem sobie portal do netheru i pewien gracz niewiem jak on to zrobil ze tez wlaczyl teleport u siebie i polaczyl moj telport gildyjny do netheru z jego i teraz on przez jego tp moze przeniesc sie na mojego claima!Jakim cudem ?Cos przez kordynaty... A ja nie moge sie juz tp do netheru tylko do jego gildii .. Jak to usunac ? I prosze o odp jak to dziala...

Daje like

Prosze o odp osoby ktore sie na tym znaja :)

Opublikowano

Moim zdaniem to jest kompletnie niemożliwe. Nie słyszałem nigdy o teleportowaniu się portalem do netheru na inne koordynaty tej samej mapy (oczywiście będąc zwykłym graczem). Twój kolega mógł tobie po prostu naściemniać.

ezgif.com-add-text1ee3bf.gif

Opublikowano

up

Nie nasciemnial bo portalem wbil na gildie..

Ja stworzylem portal do netheru a dzisiaj patrze on z niego wychodzi ..A jak ja wszedlem tam to byla jego kryjowka.

Jak to mozliwe?Moze jakis bug?

Bo jesli sie nie myle jest system portali..

kto mi to powie jak to zrobil?

Opublikowano

No kurde człowieku, ty w ogóle nie rozumiesz co ja do ciebie piszę... Po stworzeniu portalu w swojej bazie automatycznie generuje się portal w netherze, którym możesz wrócić do swojej bazy lub niedaleko niej. Twój kolega mógł znaleźć portal, który był w piekle i zabudować go tak, aby nikt z zewnątrz nie mógł z niego korzystać (czyli dał claima, i wybudował sobie swoją frakcję tam). Przechodząc przez portal jesteś pewny, że nie znajdujesz się w netherze?

ezgif.com-add-text1ee3bf.gif

Opublikowano

A moze mi ktos powiedziec jak co gdzie  ? ;d

Bo chce wiedziec jakbym ja chcial tak zrobic to jak to polaczyc :) ?

To losowo sie tworzy. Jeżeli gildia jest blisko ciebie to nie ma problemu ;)

Daj " Lubię To " Dzięki serdeczne JP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...